Uczniowie klas Szkoły Podstawowej nr 37 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 5 w Zabrzu zaprosili naszych uczniów Szkoły Przysposabiającej do Pracy do udziału projekcie etwinning pt.: „Pomysły na potrawy owocowo – warzywne w różnych regionach Polski”.
Cieszymy się że, będziemy mieli możliwość udziału w projekcie który , zakończy się we wrześniu 2022 r.
W projekcie uczestniczą:
- klasa 2 ap z p.H.Saferną
- klasa 2 bp z p. B.Pohorylec i p.Ł.Jankiewicz
- klasa 2 cp z p.J.Klyszcz i p. A.Olczak-Rawecką
Efektem końcowym projektu będzie utworzenie przez koordynatorów wspólnej książki kucharskiej w formie online, z przepisami.
W projekcie będą wykorzystane następujące zadania:
- zajęcia dotyczące zdrowego trybu życia i odżywiania się oraz zawodu rolnika i sadownika; przygotowanie autorskiego zadania online oraz rozwiązywanie dowolnych zabaw interaktywnych utworzonych przez partnerów projektu,
- wykonanie dowolnej pracy plastycznej/technicznej na temat wybranego owocu lub warzywa,
- przedstawienie przepisu w dowolnej formie np. kolażu lub plakatu w formie tradycyjnej, albo elektronicznej,
- wspólne wykonanie z uczniami danej potrawy i ukazanie końcowego efektu w postaci: zdjęć.
Nasi uczniowie wykonali już zadania przewidziane w kwietniu, min.: uczestniczyli w zajęciach dotyczących zdrowego odżywiania i pracy rolnika, oraz wykonali pracę plastyczną dotyczącą wybranego owocu.
Z niecierpliwością czekamy na wykonanie zadań przewidzianych na miesiąc maj.
Zobaczcie galerię zdjęć: