Cztery nauczycielki przedmiotów gastronomicznych uczestniczy w szkoleniach prowadzonych przez wyspecjalizowane firmy i mistrzów w zawodzie w zakresie: dekorowania ciast i tortów, dekoracji z karmelu, cateringu z elementami dekorowania potraw, carvingu, barmaństwa i baristyki.
Zdobyte umiejętności wykorzystają w kolejnym etapie realizacji projektu, szkoląc 30 zainteresowanych uczniów w wybranej przez nich, spośród proponowanych w ramach projektu specjalności:
- dekorowania wyrobów cukierniczych i zdobienie karmelem,
- cateringu- organizacja przyjęć okolicznościowych z elementami carvingu,
- baristyki i barmaństwa
Kursy dokształcające nauczycieli zawodów, w tym także w zakresie stosowania nowoczesnej technologii w procesie kształcenia zawodowego, w dalszej kolejności skutkować będą zwiększeniem oferty edukacyjnej w zakresie pozalekcyjnych zajęć dodatkowych oraz lepszym przygotowaniem uczniów do wykonywania zawodu w realiach nowoczesnych firm gastronomicznych i cukierniczych w kolejnych latach po zakończeniu realizacji projektu.
Poniżej możecie przyjrzeć się galerii zdjęć ze szkoleń nauczycielskich.