Rozpoczęły się warsztaty z zakresu organizacji przyjęć okolicznościowych catering z carvingiem) oraz dekorowanie wyrobów cukierniczych i zdobienie karmelem, które podczas ubiegania się o pracę będą stanowić ważny atut. Uczestnicy projektu nabywają dodatkowe umiejętności wykraczające poza program nauczania ponadto uczą się posługiwać nowoczesnym specjalistycznym sprzętem spełniającym najwyższe standardy nowoczesnych zakładów gastronomicznych.
Na zdjęciach poniżej:
Pierwsze zajęcia w nowej pracowni, szkolenie w posługiwaniu się nowoczesnymi urządzeniami.
28 lutego 2020 dwie pierwsze grupy uczestników zdały egzamin potwierdzający umiejętności KSAPL i zakończyły szkolenie warsztatowe. Nabyte umiejętności potwierdza „certyfikat akredytacji umiejętności i kwalifikacji zawodowych”.
Z kolei warsztaty specjalistyczne rozpoczęli uczestnicy pragnący dobyć umiejętności zawodowe w zakresie baristyki i barmaństwa. Jednocześnie szkolą się kolejne grupy uczestników warsztatów w zakresie catering z carvingiem) oraz dekorowanie wyrobów cukierniczych i zdobienie karmelem.
A oto efekty ich pracy: