Reforma Edukacji w Naszej Szkole

plakat-reformaZapraszamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi reformy edukacji w naszej szkole:

List Dyrektora ZSSp. im. J. Korczaka do Rodziców

oraz na stronach:

http://reformaedukacji.men.gov.pl/

Do pobrania broszura informacyjna z najważniejszymi zmianami.

Informacje o rekrutacji
Wywiad z Dyrektorem ZSSp.

logo-wf

Dziennik elektroniczny

baner vulcan 1

 

molnet-plus-n

szkolazklasa

ruch szkola

Powiększenie

CUKIERNIK

cuk2


 Miejsce zatrudnienia: cukiernie, piekarnie, małe zakłady gastronomiczne.

Absolwent w zawodzie cukiernik umie:

    - rozróżniać surowce i określać ich przydatność do produkcji wyrobów cukierniczych
    - przechowywać surowce, półprodukty, wyroby gotowe
    - piec wyroby cukiernicze i ciastkarskie
    - stosować maszyny, urządzenia i drobny sprzęt do produkcji cukierniczej i ciastkarskiej
    - stosować nazwy, pojęcia i określenia właściwe dla branży cukierniczej
    - korzystać z receptur i informacji zawartych w instrukcjach
    - dobierać surowce i metody produkcji określonego rodzaju wyrobu
    - przeprowadzać kalkulację cenową gotowego wyrobu cukierniczego i ciastkarskiego

 Po ukończeniu szkoły absolwent przystępuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej lub - jeżeli jest pracownikiem młodocianym - może zdawać egzamin w Cechu Rzemiosł Różnych i uzyskać tytuł czeladnika.

 

Nasi partnerzy

biegamy z sercem    logo forum nieb

pobrane   logo oryginal   ec   gom

baner

Doradztwo zawodowe

edp

Statystyka
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDzisiaj215
mod_vvisit_counterW tym miesiącu6630
mod_vvisit_counterPoprzedni miesiąc9366
mod_vvisit_counterWszystkie506915

Online (20 minutes ago): 11
Your IP: 54.227.48.147
,
Today:23, Lut , 2018